President: Verkiezingsbelofte zal worden waargemaakt
20 Dec 2021, 23:02
foto
President Chan Santokhi tijdens het 'safe exercise area' project, zondag. Hij zegt de beloften die hij gedaan heeft, te zullen waar maken. Daarvoor heeft hij vijf jaar mandaat gekregen. (Foto: René Gompers)


President Chan Santokhi belooft wederom dat hij de verkiezingsbeloftes om de economie gezond te maken, waar zal maken. “Soms duurt iets te lang en dan wi e kosi Chan,” merkt de president op. Hij benadrukt dat in het komende jaar, de stabiliteit zal worden voortgezet en grote ontwikkelingen zich zullen voordoen. “Ik ben u, de samenleving, dankbaar voor de offers die u heeft gebracht en daar tegenover verwacht u verlichting,” geeft hij aan. "Die verbetering en de verlichting gaan komen in het volgende jaar.”

Santokhi heeft zondag de safe exercise area officieel gestart, een gezondheidsproject waarbij er veilige zones worden aangewezen voor mensen om te bewegen. De eerste ‘safe area’ is het gedeelte van de dokter Sophie Redmondstraat tussen de rotonde en de Van Idsingastraat. Na drie ronden gewandeld en gejogd te hebben, heeft Santokhi enkele journalisten te woord gestaan. Hij merkt op dat er zware maatregelen getroffen moesten worden om het financieel huishouden van de regering in orde te krijgen en om de economie enigszins te stabiliseren.

“De maatregelen die getroffen zijn, komen hard aan,” beaamt Santokhi. “Maar daartegenover beseft men dat onze intenties goed zijn. En zolang het besef er is dat de intentie goed is, gaat men meewerken. Alleen moet het niet te lang gaan duren. Daarom ben ik bijzonder blij dat aan de vooravond van kerst IMF en IDB bekendgemaakt hebben dat ze in ieder geval met een miljard Amerikaanse dollars gaan inkomen. Het wachten is op de Wereldbank. Daarnaast hebben we onze eigen besparingen.”

Er staan meer dan 100 projecten om uitgevoerd te worden, geeft Santokhi aan. Ook heeft een aantal investeerders  interesse getoond in het land en is bereid investeringen te doen. De overheid hoeft niet bij alle projecten met geld in te komen. Zoals bij de bouw van woningen, bruggen over de Corantijn- en de Surinamerivier en het opwekken van energie door afvalverbranding.

De president is zich bewust van de felle kritieken maar houdt vast aan God, deelt hij aan de deelnemers van het safe area exercise project mee. “Blijf bidden, na Masra Gado e tyari unu tapu eng pasi,” merkt Santokhi op. “Soms duurt iets te lang en dan wi e kosi Chan. Maar Chan e arki a sten fu Masra Gado. Mi no kan arki tra sten. Mi e arki, mi e yere maar mi musu arki a sten san e tyari mi go drape. Daarvoor zit ik daar. Om goed beleid te maken, goed bestuur. Er is wat onbegrip, maar dat accepteer ik. Maar een ding beloof ik: datgene wat ik beloofd heb tijdens de campagne, ik ga het realiseren. Ik wil dat doen door een gezond Suriname te bouwen met gezonde Surinamers. Dat zijn jullie. God bless you!”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May