EFS College COVAB levert hbo-verpleegkundigen af
21 Dec 2021, 07:36
foto
De eerste acht afgestudeerden van de hbo-verpleegkundige opleiding. (Foto: EFS College COVAB)


Het EFS College COVAB heeft vorige week een groep van 8 hbo-verpleegkundigen afgeleverd. Het gaat om de eerste lichting van de hbo-opleiding Verpleegkunde op bachelorniveau, die gestart is in 2016. De verpleegkundigen hebben elk een verbeterplan ontwikkeld over een probleem in de gezondheidszorg en hun thesis met succes verdedigd.  

De aanleiding tot het verzorgen van de opleiding was het gegeven dat er steeds meer en complexere gezondheidsvraagstukken ontstaan, waarop antwoord moet worden gegeven, zegt de voorlichting van het college. Zij geeft aan dat de ziekenhuizen en de zorginstellingen in Suriname steeds meer kwantitatieve en kwalitatieve tekorten ervaren in de verpleging. Het curriculum van deze opleiding is volledig uitgezet volgens de nationale en internationale standaarden.

De afgestudeerde verpleegkundigen worden in staat geacht om een initiërende en coördinerende rol t.a.v. preventie, voorlichting en consult te vervullen. Het bedenken van nieuwe procedures, tactisch en strategisch handelen, ontwikkelen en uitvoeren van beleid behoort ook tot hun kwalificaties, zegt het college, dat verder aangeeft dat de verpleegkundigen beschikken over analytische, probleemoplossende en communicatieve vaardigheden en op metaniveau kunnen reflecteren op eigen en andermans handelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May