Vraag naar bloeddonoren blijft aanhouden
21 Dec 2021, 03:54
foto
President Chan Santokhi (m) poseert met enkele gedecoreerde bloeddonoren.


De roep naar vrijwilligers die bloed doneren, blijft aanhouden. “Elkaar helpen is het mooiste geschenk dat iemand een ander kan geven, en dat is waar bloeddonoren voor staan.” President Chan Santokhi sprak zondag bij de decoratie van 286 bloeddonoren op het presidentieel paleis, waardering uit voor het feit dat bloeddonoren door hun vrijwillige bijdrage vele levens redden.

Personen die 60 tot 100 keer en vaker, bloed hebben gegeven, kregen bij de ceremonie een medaille opgespeld. Santokhi stelt dat door de Covid-pandemie, de drang naar veilig bloed nijpender is geworden. Hij zei dat degenen die bloed afstaan een specifiek karakter hebben. “Zij hebben een bijzondere benadering. Het doneren van bloed is immers een menslievende, edelmoedige daad van solidariteit, burgerzin en hulpvaardigheid.” Door het doneren van bloed worden veel levens gered, benadrukte Santokhi.

Santokhi riep de Stichting Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis (SRK), die Suriname sinds 1940 - dus reeds 81 jaar - van veilig bloed voorziet op, door te gaan met het goede werk, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May