Reuzenkerstboom officieel 'aangestoken' op Plein
20 Dec 2021, 04:46
foto
De reuzen kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is zondag officieel in gebruik genomen door het presidentiële paar. (Foto's: René Gompers)


Scooby en Shaggy  trekken heel veel aandacht. Menigeen wil met hen op de foto, het liefst bij de Mystery Machine,  het busje waarmee ze rondrijden om mysteries op te lossen. Ook met Olaf, uit Frozen, willen de kinderen én ouders op de foto. En dan gaan de meeste mensen terug, voor een selfie of groepsfoto, bij de grote kerstboom. Maar niet iedereen kan bij de ‘boom’ komen; alleen met je vaccinatiebewijs mag men the enchanted forest betreden.  

De reuzen kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is zondag officieel ‘aangestoken’ door kinderen van tehuizen en het presidentiële echtpaar. Direct daarna volgde een vuurwerkshow terwijl de verlichting van de boom mee ‘danste’ op het ritme van de moderne kerstmuziek. Kinderen hebben met hun optredens voor de entertainment gezorgd. Van First Lady Mellisa Santokhi-Seenacherry werden ze rondgebracht naar de verschillende plekken op het Plein. Blijdschap want “de grinch heeft de kerstmis niet kunnen stelen.”

Na het officiële gedeelte worden er meer mensen die door de dranghekken werden weggehouden, toegelaten. De ouders of begeleiders, en de grotere kinderen moeten eerst hun vaccinatiebewijs tonen. “We laten 100 personen per keer binnen,” deelt Shaike Maikoe, voorzitter van de Enchanted Forest commissie mee. De boom is dit jaar door zijn bedrijf, Shaike Lighting, opgezet. “In eerste instantie zouden we de boom tot en met 26 december laten staan. Maar het is ongelooflijk druk. Dus ik denk dat we het tot 1 januari laten staan. Dan mist niemand de boot.”

De First Lady is onder de indruk van de boom en alles erom heen. “Ik ben zeer dankbaar en ik hoop dat de samenleving hiervan zal genieten,” geeft ze aan. “Het is voor jullie gedaan met donateurs en  sponsoren. Natuurlijk in samenwerking met het Instituut van de First Lady. Geniet ze, bring your christmas spirit but stay safe. Be kind, share the love. Lobi.”  Het wordt steeds drukker op het Plein. Hele gezinnen komen op de boom af. De plek, ‘de enchanted forest’ is vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur toegankelijk, alleen voor gevaccineerden, wordt er nog uit eens door luidsprekers benadrukt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May