Amoksi: Maatregelen in voorbereiding vervoer houtblokken
19 Dec 2021, 00:56
foto
Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.


Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie betreurt de aanrijding die woensdag heeft plaatsgevonden op de Wijdenboschburg, waarbij een dode is te betreuren. Zestien voertuigen waren betrokken bij de aanrijding veroorzaakt door een DAF truckbestuurder, die een groot aantal houtblokken vervoerde. De bewindsman zegt in gesprek met Starnieuws dat er maatregelen zullen worden getroffen, op basis van een beschikking van december 2018. Daarin is opgenomen wanneer zwaar materieel en tourbussen gebruik mogen maken van de brug en onder welke condities. 

Vandaag zal overleg gevoerd worden met vervoerders van zwaar materieel. In de regeringsraad is woensdag een task force ingesteld, waarin naast Justitie en Politie ook Openbare Werken en Transport, Communicatie en Toerisme zitting hebben. Komende woensdag zullen voorstellen worden voorgelegd aan de regeringsraad, waarbij er besluiten genomen zullen worden. De bewindsman stelt dat rondhout het liefst te water moet worden vervoerd.

Zaterdag had minister Amoksi overleg met waarnemend korpschef Henry Seedorf, politiecommissaris Migelda Kolf van Operationele Diensten en hoofdinspecteur Rachel Deekman, hoofd Verkeer. De uitdaging is om parkeerruimte te vinden te Meerzorg en Paramaribo. Het vervoer van zwaar materiaal zal in de nachtelijke uren geschieden vanaf 23.00 uur. De vervoerders zullen opgenomen worden in het bestand, waardoor zij dispensatie zullen krijgen. Alles wordt uitgewerkt, waarbij ook overleg is met de direct betrokkenen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May