Practicumfaciliteiten richting Biologie AdeKUS verbeterd
18 Dec 2021, 14:14
foto


De upgrading van de practicumfaciliteiten van de richting Biologie is een aanzienlijke verbetering voor wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en dienstverlening. De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft ter afronding van dit project geïnvesteerd in meubilair en infrastructuur van de zaal. De practicumzaal en bijbehorende ruimten zijn ook voorzien van een nieuwe verflaag. Het project is donderdag opgeleverd.

“Het verbeteren van de practicumfaciliteiten van de studierichting Biologie met als voornaamste resultaat het creëren van een acceptabele leer -en werkomgeving voor studenten en docenten met de minimale benodigde voorzieningen.” Dit was de doelstelling van het door het bestuur van de Faculteit der Wis- en Natuurkundige Wetenschappen, donderdag opgeleverde Staatsolie-FWNW (Biologie) project.

De doelstellingen van dit project sluiten aan op de doelstellingen van Staatsolie Foundation voor zowel het onderdeel   educatie als milieu. Volgens de voorlichting van AdeKUS, levert de realisatie van dit project reeds vruchten af. Er kunnen nu in plaats van 16 studenten, 21 studenten gefaciliteerd worden bij de door het Nationaal Orgaan Voor Accreditatie (NOVA) geaccrediteerde Bacheloropleiding en het aanbod van wetenschappelijk en technisch onderwijs-, onderzoek- en dienstverleningsmateriaal is verruimd. Naast het vergroten van de werkfaciliteiten en veiligheid in de zaal en andere ruimten, zijn ook mogelijkheden om samen te werken met andere onderzoeksinstituten, toegenomen.

Enid Bergval, secretaris van de Stichting Staatsolie Foundation for Community Development en Hanny van de Lande, voormalig richtingscoördinator Biologie, hebben gisteren bij de gelegenheid ook een plakkaat onthuld.  



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May