Mobiele oogpoli schiet al 10 jaar in de roos
17 Dec 2021, 20:48
foto


Het was donderdag 16 december, 10 jaar geleden dat de Mobiele Oogpoli is aangeboden aan de Surinaamse gemeenschap. Het idee kwam van lion Jennifer van Dijk-Silos van Paramaribo Felice Lions Club. In de afgelopen 10 jaren zijn er oogmissies uitgevoerd in de alle districten. Gelet op de frequentie van de aanvragen en het enthousiasme is met de aanschaf van de oogbus in de roos geschoten, schrijft Lions Club Paramaribo Felice.

Personen die niet bereikt werden door drempelvrees en /of afstand, worden nu geïdentificeerd en plaatselijk geholpen. Vanwege de Covid pandemie zijn de activiteiten stil komen te liggen. De mobiele oogpoli wordt regelmatig onderhouden en is nog in zeer goede staat. Zodra de situatie het toelaat worden de oogmissies weer opgestart.

In verband met het 10-jarig bestaan van de oogpoli spreekt de serviceclub dank uit aan alle vrijwilligers en donateurs, die het lions motto: ‘WE SERVE’. ‘Volunteers deserve recognition’, invulling hebben gegeven. Door de grootschaligheid van het project, heeft Van Dijk-Silos indertijd haar idee voorgelegd aan haar collega’s, toenmalige presidenten van de Para Lions Clubs en Paramaribo North Lions Club, respectievelijk Hermes Libretto en Rudolph Augustin, om na te gaan in hoeverre beide clubs samen met Lions Club Paramaribo Felice dit megaproject wilden uitvoeren.

Onder meer het bieden van eerstelijn gezondheidszorg en het vergroten van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van kwalitatief hoogwaardige preventieve en curatieve oogzorg behoorden tot de doelstellingen van het project. Er zijn meerdere personen en instanties betrokken geweest bij de voorbereiding en uitvoering. Op 31 mei 2011 is de Stichting Mobiele Gezondheidsklinieken opgericht. De stichting is eigenaar van de oogbus en draagt zorg voor het onderhoud. Voor het realiseren van de doelstellingen van de stichting wordt het accent gelegd op kwalitatieve eerste lijn specialistische hulp dichtbij huis.

De leiding van de Stichtingligt in handen van een bestuur dat bestaat uit vaste vertegenwoordigers van de Lions Clubs Felice, Para en North en vertegenwoordigers van AZP, RGD, Medische Zending, en het ministerie van Sozavo, met elk een lid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May