Uitstel vonnis tegen Kromosoeto, VanTrikt, Angnoe en Hausil
17 Dec 2021, 05:51
foto


De kantonrechter zal op 22 december nog geen vonnis wijzen in de zaak van Centrale Bank van Suriname (CBvS), Ginmardo Kromosoeto, gewezen directeur van de Surinaamse Postspaarbank, ex-governor, Robert van Trikt, zijn zakenpartner Ashween Angnoe en ex-directielid van CBvS, Faranaaz Alibaks-Hausil. De reden van uitstel is niet bekend.
 
Advocaat Murwin Dubois, die samen met raadsman Raoul Lobo rechtsbijstand verleent aan Alibaks-Hausil, zegt dat de vrouw vier maanden wacht op de uitspraak in haar zaak. Hij voegt er aan toe dat de rechter aan Alibaks-Hausil had voorgehouden dat zij het reces van de rechterlijke macht zou gebruiken om 29 oktober vonnis te wijzen. Op 29 oktober was de rechter nog niet zover om de uitspraak te doen vanwege de complexiteit.

De zaak was uitgesteld tot november, maar er volgde geen vonnis. Het uitstel vond in november plaats naar 22 december. Dubois vraagt zich af waarom de zaak van Alibaks-Hausil complexer is dan die van Van Trikt, Angnoe en Kromosoeto als het een en dezelfde zaak is. Ook vraagt hij zich af waarom voor Alibaks-Hausil langere tijd nodig is dan die van Van Trikt en anderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May