Slachtoffers aanrijding Wijdenboschbrug buiten levensgevaar
16 Dec 2021, 19:00
foto


Zeventien slachtoffers waaronder een dode en zestien voertuigen waren betrokken bij het zware verkeersongeval dat zich woensdag 15 december heeft voorgedaan aan de voet van de Wijdenboschbrug. Onder de gewonden zijn ook vijf politieambtenaren. Voor Waldy Poniran (54) kwam alle medische hulp te laat; hij overleed kort na het ongeval  ter plekke.

De licht tot zwaar beschadigde voertuigen, waaronder een politiemotorfiets en politieauto, zijn naar de berging van twee sleepbedrijven vervoerd. Volgens de bestuurder van de truck reed hij beladen met houtblokken vanuit Meerzorg richting Paramaribo. Bij de afdaling van de brug zouden de remmen van het vrachtvoertuig het hebben begeven. De truck kwam eerst in botsing met een sleepvoertuig die bezig was een defecte auto van de brug te slepen. Vervolgens raakte de houttruck de overige voertuigen die zich nog op de brug bevonden.

Kort voordat hij bij de voet van de brug was, kwam de truckbestuurder nog in botsing met een personenauto die de voet van de brug al was gepasseerd. De overleden autobestuurder Poniran reed pal achter dat voertuig, gevolgd door de politieauto. De houttruck ramde de auto van Poniran, waardoor het voertuig met die van de politie werd meegesleurd naar de linkerzijde richting de Van 't Hogerhuysstraat. De DAF truck kwam uiteindelijk tot stilstand op het voertuig van Poniran.

De afdeling Public Relations van de politie meldt dat alle slachtoffers die verwondingen hebben opgelopen, buiten levensgevaar verkeren. Het is te verwachten dat er operatief zal worden ingegrepen bij de politieagente die was bekneld in het dienstvoertuig. Het rijbewijs van de truckchauffeur is ingevorderd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May