Verkeersongeval Wijdenboschbrug resultaat van wanbeleid
17 Dec 2021, 04:16
foto


Nog heel fris kunnen wij ons de begrotingsbehandeling van het jaar 2018 heugen. De verkeersveiligheid op de Wijdenboschbrug was een brandende issue. Wij kunnen ons nog heugen hoe fel J. Warsodikromo, I. Karta-Bink, wijlen S. Girjasing en wij protesteerden tegen het vervoeren van houtblokken over de brug.

Het lijkt ons vandaag alsof wij deze gruwelijke en immense aanrijding, zagen aankomen. De regering is diverse keren op het matje geroepen in het parlement door diverse parlementsleden om het probleem van vervoer van houtblokken over de brug structureel op te lossen. Wij gaven altijd aan dat pas wanneer mensen dood zullen gaan, er maatregelen zullen volgen.

Gelukkig werd eind 2018 door de vorige regering ingespeeld op de heftige kritiek. Het vervoeren van houtblokken en zwaar materieel over de brug werd helaas niet verboden, maar er kwam wel ordening. Trucks beladen met houtblokken en of zand, zwaar materieel, kortom vervoer vanaf een bepaald tonnage, mocht alleen onder begeleiding van de politie en op bepaalde tijdstippen. De controleposten werden ook voor dit doel daar gebouwd. Deze maatregel had wel vruchten afgeworpen.

Vanaf de  machtswisseling kwam er verandering hierin. Ondanks het feit dat er eerder incidenten hebben plaatsgevonden waaruit men kon inschatten wat er allemaal kon gebeuren, is een behoorlijk goed werkende maatregel die levens kon redden niet voortgezet door de huidige regering.

Om nu aan te geven dat er opdrachten zijn gegeven aan het ministerie van TCT en OW om deze situatie met de meeste urgentie aan te pakken, is mosterd na maaltijd. Zowel de president als de huidige minister van OW zaten toen in het parlement. Ze waren op de hoogte hoe groot en gevaarlijk dit probleem van houttransport is. Nu dat er mensenlevens zijn verloren, doen alsof men niet wist dat zoiets kon gebeuren, is zeer hypocriet en misleidend.

Deze regering heeft zonder te evalueren de belangen van de houtsector prioriteit gegeven en de maatregel terzijde gelegd. Deze regering mag dan ook de verantwoordelijkheid dragen voor de tragische gebeurtenis van gister.  
Hopelijk leren wij nu wel een zeer belangrijke les. Echter is het verlies van mensenlevens een zeer dure prijs die wij betaald hebben.

Wij condoleren de nabestaanden en roepen de regering op om de ingetrokken maatregel onmiddellijk weer in te voeren en ordening te brengen in de transport van hout, zand en zwaar materieel over de Wijdenbosch brug. Laat de veiligheid van de burger als topprioriteit gelden.

De gewezen DNA-leden
R. Ramsahai en A. Abdoel
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May