Miranda Lyceum wil meer ICT-lokalen, vraagt om hulp
17 Dec 2021, 09:42
foto
Het Mr. J.C. de Miranda Lyceum bestaat 55 jaar.


Het is tijd voor ex-Lyceïsten om iets terug te doen om de droomprojecten van hun oude school, het J.C. de Miranda Lyceum, te verwezenlijken. De school die in oktober 55 jaar oud werd, wil ICT-lokalen bouwen voor optimaal ICT-onderwijs. Op dit moment heeft de school met ruim 1.000 leerlingen en 62 docenten, één ICT-lokaal. Ook is het schoolgebouw dringend toe aan een schilderbeurt.

Het eerste Lyceum in Suriname heeft het fundament van duizenden helpen leggen. In alle delen van de maatschappij, bovenal in de vooraanstaande posities, is kader afkomstig van het Lyceum I te vinden.

De naam van Julius Cesar de Miranda werd in 1970 aan de school verbonden op grond van zijn verdiensten voor het Surinaams onderwijs. Hij gaf ook het idee tot de oprichting van de rechtssociologie. Aanvankelijk was het de bedoeling zijn naam aan dit instituut te verbinden. Maar aangezien de rechtsschool opging in de Universiteit van Suriname, werd het Lyceum uitgekozen om zijn naam te vereeuwigen.

De geschiedenis van het Miranda Lyceum kent velerlei obstakels, maar dankzij de inspanningen van de verschillende leidinggevenden met hun lerarenkorps, is het de droomschool van het grootste deel van leerlingen die naar een VWO-school wil. Van de verschillende directeuren die de school heeft gehad, was Balram Soemeer de langst dienende. Hij was van 2000 tot 2019 directeur van het Miranda Lyceum.

Ervina Kommisi-Sarra die sinds 1 oktober 2019 de scepter zwaait op de school, is vast van plan om in een tijdperk van innovatie, het succes van haar voorgangers voort te zetten. Ondanks het nieuwe normaal en de economische crisis die een behoorlijke druk legt op bestaande obstakels, blijft eenieder zich op het Miranda Lyceum inzetten om gezamenlijk goede resultaten te boeken en hogerop te komen. Nu afstandsonderwijs de noodzaak van de nodige faciliteiten verhoogt, roept de school de hulp in van eenieder en in het bijzonder haar oud-studenten. "Help het Miranda Lyceum onderhouden, opdat de school ook solide fundamenten blijft leggen bij de komende generaties."


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May