VES: Gedrag Brunswijk en zijn beveiligers veroordelen
14 Dec 2021, 19:51
foto


De Vereniging van Economisten (VES) heeft met afschuw kennisgenomen van de flagrante schending van de persvrijheid.  De mishandeling van dWT-journalist Jason Pinas door beveiligers van de vicepresident kan worden getypeerd als barbaars en hoort niet thuis in onze democratie waar de vrije pers een onmisbare deel is. Dit gebeuren doet geweld aan onze democratie en rechtsstaat, zegt de VES in een verklaring.

De pers vervult een belangrijke rol in de informatieverschaffing naar de samenleving toe. Deze rol dient gekoesterd te worden. Autoriteiten dienen de persmedewerkers alle ruimte te bieden, zodat ze hun werk naar behoren kunnen doen naar eer en geweten.

Het gedrag van de vicepresident, alsmede zijn verklaring t.a.v. het voorval in DNA, is verre van wat verwacht mag worden van een door het volk gekozen leider die onder alle omstandigheden het goede voorbeeld moet geven. Hij hoort te weten wat in de grondwet staat m.b.t. persvrijheid.

Er is een tijd in onze geschiedenis geweest dat wij noodgedwongen onze mond hebben moeten laten snoeren. Die tijd mag nooit meer terugkomen.

De VES roept de regering en DNA op om het gedrag van de vicepresident en zijn beveiligers in kwestie te veroordelen en verzoekt de daartoe verantwoordelijke autoriteiten op om een grondig onderzoek in te stellen en waar er strafbare feiten zijn gepleegd de daders te vervolgen en te bestraffen, stelt de VES.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May