Operatie ‘Veilig Suriname’ pakt criminaliteit landelijk aan
15 Dec 2021, 17:02
foto
Minister Kenneth Amoksi (r) en waarnemend korpschef Henry Seedorf (m), bij de persconferentie over de lancering van Operatie Veilig Suriname. (Foto: JusPol)


Operatie ‘Veilig Suriname’ is dinsdag gelanceerd met als doelstelling het aanpakken van de vele vormen van criminele activiteit, variërend van beroving, verkrachting, mensenhandel en verkeerscriminaliteit. Minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi, zei dat er een goede samenwerking is met Guyana en Frans-Guyana voor het bestrijden van mensensmokkel, Traficking in Person.

De waarnemend korpschef, Henry Seedorf was met andere functionarissen bij de lancering van Veilig Suriname op JusPol. Seedorf haalde aan verheugd te zijn te vernemen dat de financiële middelen vrij zijn gegeven door Financiën. “Deze operatie moet gezien worden als de moederoperatie waarin alle operaties die regio demografisch verbonden waren, zullen opgaan.” Seedorf ging ook in op de landelijke uitvoering van deze operatie. De samenleving kan meer zichtbaarheid of verhoging van de zichtbaarheid van de politie verwachten.

Amoksi noemde in zijn inleiding de criminele activiteiten deerniswekkend en betreurenswaardig om aan te horen. Hij benadrukte dat JusPol is belast met de openbare orde, de veiligheid en de rechtsbescherming van de burgers. Wat betreft de bestrijding van mensenhandel zal er spoedig een delegatie van het Korps Politie Suriname (KPS) vertrekken naar Frans-Guyana om dieper te communiceren over de samenwerking met de Fransen.

Veilig Suriname zal zich ook richten op de preventie van vermogensdelicten zoals berovingen en inbraken. Na de inleidingen van de minister en de waarnemend korpschef mocht de aanwezige pers vragen stellen. Amoksi deed een oproep aan de samenleving om misdaad criminaliteit samen aan te pakken, tekent de voorlichting van JusPol op.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May