SLM bevestigt afblazen deal; heeft meer opties
14 Dec 2021, 12:36
foto


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) bevestigt in een persbericht dat de lease van een Airbus A330-200 van de leasemaatschappij Global Knafaim niet meer doorgaat. Surinam Airways had behalve dit vliegtuig meerdere opties en intussen hebben andere potentiële lease maatschappijen hun vliegtuigen aangeboden. Het proces van verdere evaluatie van de aangeboden mogelijkheden is reeds ingezet, zegt het bedrijf.  

Surinam Airways streeft ernaar om met een eigen toestel op de Mid-Atlantische route te vliegen. In dit streven waren reeds de ondertekend en verregaande afspraken met Global Knafaim uit Israël over de lease van een Airbus.

"Echter ontving Surinam Airways het minder prettig nieuws dat de lease van dit toestel geen voortgang meer kon hebben. De 'Supervisory Board' van Global Knafaim, die de finale goedkeuring moest geven besloot zulks niet te doen, aangezien zij dit vliegtuig binnen hun eigen holding zullen inzetten", staat in het persbericht. 

In het kader van het herstel van Surinam Airways zal deze zich met vereende krachten blijven inzetten in de gezondmaking van het bedrijf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May