Akoloi Kondee volledig verlicht
14 Dec 2021, 05:37
foto


Het Papatamgebied wordt van energie voorzien vanuit de EBS-centrale van Albina. Het dorp Akoloi Kondee te Papatam heeft in dit verband sinds zondag de hele dag stroom. Waarnemend directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Marcel Eyndhoven zegt dat er binnen het in 2020 gestarte elektrificatieproject, in het Papatamgebied 4 km hoogspanningsnet en de distributienetten naar de huizen zijn aangelegd.

Het project is in november vorig jaar gestart en intussen zijn 15 gebieden op het elektriciteitsnet aangesloten. “Behalve dorpen als Moengotapu, Pelgrimkondre en Dantapu zijn ook de Van Pettenpolder en het Lachmanproject in Nickerie voorzien van elektriciteit”, zegt minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen. Volgend jaar krijgen er nog 100 dorpen stroom. Hier zal gebruik worden gemaakt van zonnepanelen.

Abiamofo drukt de lokale gemeenschap op het hart zuinig om te gaan met stroom. De verhogingen van de stroomtarieven, hebben het elektrificatieproject mogelijk gemaakt, tekent de Communicatie Dienst Suriname (CDS) op. De bewoners van Papatam zullen de huisinstallaties in orde moeten maken en na goedkeuring en registratie kunnen zij gebruik maken van de aangeboden elektriciteit.

Vicepresident Ronnie Brunswijk beloofde dat hij de komende jaren hard zijn best zal doen om de achtergestelde groepen van het binnenland uit hun isolement te halen. Hij kondigde zondag een asfalteringsproject te Papatam en omgeving aan. Hij zei ook dat hij zich zal inzetten voor het binnen een jaar afwikkelen van het grondenrechtenvraagstuk. Dit vraagstuk ligt al op het bord van de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May