Race tegen de klok voor opzetten kerstboom op Plein
13 Dec 2021, 12:30
foto
Er wordt hard aan gewerkt om een kerstboom van ruim 26 meter hoog op te zetten op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto's: René Gompers)


Op het Onafhankelijkheidplein is een nieuwe reuzen kerstboom aan het verrijzen. Met man en macht wordt er gewerkt aan de opzet en decoratie. De boom, 26 meter hoog zonder zijn ‘kroon,’ wordt in elkaar gezet door Shaike Lights. Er is een aardige drukte rondom het Plein; veel mensen komen kijken naar de vorderingen. Een deel van de Henck Arronstraat en het presidentieel paleis wordt door Shaike gedecoreerd. “Dit is een gift naar de samenleving,” deelt Shaike Maikoe mee. “We hopen het deze week nog af te hebben.”

Hoeveel het allemaal kost, is nog niet duidelijk. “Het kost de Staat in elk geval nul cent,” beweert Maikoe. “Het meeste materiaal is van ons, uit onze ‘rental’ voorraad. Andere bedrijven doneren materiaal en diensten. Ik doe dit graag weet je, ik had dit altijd al willen doen. Nu krijg ik de kans en wij gaan onze uiterste best doen om een goede impressie te maken. Alleen…we zijn wat laat gemeld. Want anders had ik nog meer kunnen doen. We hadden wel altijd al een idee van wat we zouden kunnen neerzetten als we ooit de kans zouden krijgen. De kans is gekomen, dus dan moeten we aanpakken.”

Terwijl aan de enorme boom wordt gewerkt, is een ander deel van de werkers bezig op en rondom het Plein. Een team maakt de decoratieve lampen in orde, een ander team is op straat bezig de Henck Arronstraat feestelijk te maken. Overwogen wordt of het lichtspel op het paleis hetzelfde blijft. Die staat er al sinds de Srefidensi, maar maakt nog steeds goede indruk. Shaike Light & Techniek is verantwoordelijk geweest voor de lichtshow op de gevel van het paleis bij de opening van Carifesta een paar jaar geleden. Ook heeft het bedrijf een paar Phagwavieringen terug de ‘Taj Mahal’ op het Plein neergezet. De eerste ‘reindeers’ en een slee zijn ondertussen al op het veld aangekomen.

Aan de top moet nog een 3 meter hoge ster komen. Maikoe is zichtbaar enthousiast. “We zitten al twee jaren met Covid,” merkt hij op. “Het is natuurlijk fijn dat we onze landgenoten hiermee blij kunnen maken. Ik ben de regering dankbaar dat wij dit kunnen doen. Een uitdaging voor de jongens en ik. Maar we hebben altijd leuke dingen gedaan. Ik hoop dat de mensen dit ook leuk gaan vinden.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May