Rotary Club of Paramaribo steunt Leger des Heils
11 Dec 2021, 18:44
foto
Symbolische overhandiging van de cheque en de goederen aan het Leger des Heils.


Rotary Club of Paramaribo heeft traditiegetrouw een donatie overhandigd voor de voedselpakkettenactie van het Leger des Heils.  Dit jaar zijn er naast het geldbedrag van SRD 50.000, ook 700 zakken rijst en 30 dozen schoonmaakmiddelen geschonken.  

De samenwerking tussen de Rotary Club of Paramaribo en het Leger des Heils is gestart in 2005 op initiatief van oud ambassadeur van Suriname en Past District Governor van de Rotary, de heer Henri Guda. Samen met Majoor Thomas van het Leger des Heils is dit project de afgelopen decennia verder uitgebouwd.  Dit jaar is de eerste keer in 10 jaar dat zij er zelf niet bij kunnen zijn. "Majoor Thomas is begin 2021 na een lange, geweldige staat van dienst in Suriname, teruggekeerd naar Jamaica. Helaas is PDG Henri Guda ons in maart 2021, op de gezegende leeftijd van 87 jaar komen te ontvallen. Gelukkig waarborgt het fundament wat deze heren hebben neergezet een duurzame voortzetting van de samenwerking", deelt de serviceclub mee.

De overhandiging is vrijdag gedaan door Rotary Club of Paramaribo President Janine den Hartog-Parisius en Past District Governor Cees Dilweg. Namens het Leger des Heils heeft de nationale coördinator in Suriname, majoor Sabrina Williams, de gelden in ontvangst genomen.  Majoor Williams geeft aan dat de noden dit jaar hoog zijn en de middelen juist beperkt. Ze is daarom extra verheugd met deze donatie. Het Leger des Heils streeft ernaar om voor einde 2021 in totaal 700 voedselpakketten te distribueren. Normaal ligt dat aantal tussen 300 en 500.

De Rotary Club of Paramaribo hoopt andere instanties, bedrijven en individuen met deze donatie aan te moedigen het Leger des Heils te ondersteunen bij het goede werk dat zij doen. Verder bedankt de Rotary Club of Paramaribo alle bedrijven en individuen die dit project hebben ondersteund en wederom het Leger des Heils in staat stelt veel minder bedeelde gezinnen te helpen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May