Actie medisch specialisten VMS opgeheven; akkoord bereikt
10 Dec 2021, 10:36
foto


Er is een akkoord bereikt tussen de regering en de Sectie Medisch Specialisten van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS). De dienstverlening aan de verzekerden van het Staatsziekenfonds is terstond genormaliseerd.

Donderdag is er met het clusterministerteam, voorgezeten door Minister Albert Ramdin, tot een akkoord gekomen, meldt de VMS. Op grond hiervan zijn de acties opgeheven. Wat het akkoord inhoudt, daar wordt met geen woord over gerept.

Eerder had de VMS gemeld dat ruim 6 maanden geleden gesprekken gestart waren met de directie van het SZF om na circa 7 jaar nu eindelijk een aanpassing van de tarieven door te voeren. De gesprekken hebben geresulteerd in een voorstel het SZF om vanaf 1 juli 2021 een gefaseerde aanpassing van de tarieven te doen plaatsvinden.

Het overeengekomen tarief valt door de inflatie en geldontwaarding in uiteindelijke waarde zelfs 40% lager uit dan het onderhandelde tarief in 2014, meldde de Sectie Medisch Specialisten eerder in een persbericht. Er werd toch akkoord gegaan met het voorstel, maar de overeenkomst kon niet getekend worden. De regering wilde een nadere analyse maken van de concept-overeenkomst en vroeg 6 weken uitstel. Dit is niet in goede aarde gevallen van de medici, die de dienstverlening aan SZF-patiënten hadden gestaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May