Twee verdachten 166 kilo marihuanazaak voorlopig vrij
10 Dec 2021, 04:35
foto


Eugene D. en Regillio P. zijn gisteren voorlopig in vrijheid gesteld. Zij worden samen met Cognac Z., Vincent N., Jason D. en Gregory C. verdacht van overtreding van de Wet Verdovende Middelen met name de onderschepte 166 kilo marihuana op de Jules Sedney Haven.

Gregory C. is op vrije voeten. De rechter honoreerde de verzoeken niet om Cognac Z., Vincent N. en Jason D. voorlopig in vrijheid te stellen. Advocaat Maureen Nibte zegt desgevraagd dat de verdachten zijn gehoord over het strafbare feit. Zij en haar collega’s Murwin Dubois en Raoul Lobo hebben het verzoek tot de voorlopige vrijlating gedaan, maar niet alle verzoeken zijn gehonoreerd.

De rechter zegt dat voor drie van de verdachten er nog ernstige bezwaren zijn, maar voor twee niet. Nibte zal naar het Hof van Justitie gaan om de voorlopige vrijlating te vragen van Vincent N. omdat het Openbaar Ministerie zich niet heeft verzet bij haar verzoek. Zij verleent ook rechtsbijstand aan Gregory C. Volgens haar ontkennen de verdachten iets te weten over de 166 kilo marihuana. De verdere voortzetting van de zaak is op 24 januari. Lobo verleent rechtsbijstand aan Eugene D. en Dubois aan Regillio P.  
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May