Twee jaar voorwaardelijk voor doodrijden bromfietser
10 Dec 2021, 08:28
foto


De rechter heeft pick-upbestuurder Sherief H. donderdag veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar voor het doodrijden van de bromfietser Wiebe Peneux (52) aan de Pronkweg in Commewijne. De rijbevoegdheid van de man is hem ontzegd voor drie jaar. De rechter motiveerde dat de pick-upbestuurder hoogst roekeloos heeft gereden.

Op camerabeelden is te zien dat Sherief H. met hoge snelheid voorbijvloog. Een getuige heeft verklaard dat Sherief H. met hoge snelheid over de weg heeft gereden. Sherief H. vloog over drempels en reed boven de 100 kilometer per uur. Hij reed de bromfietser aan die kwam te overlijden. Volgens Sherief H., die moe was, kwam hij uit het achterland en reed hij naar zijn woning. Zijn auto stopte 160 meter verder van de plaats van de aanrijding. Het slachtoffer is 6.9 meter meegesleept met de pick-up. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 24 maanden gevangenisstraf waarvan 18 voorwaardelijk met het bevel tot gevangenneming. Sherief H. is nooit aangehouden geweest, maar hij verscheen in de rechtszaal.

Advocaat Maureen Nibte was niet eens met de eis van gevangenneming van het OM. Zij pleitte dat het allang bekend was dat Sherief H. met hoge snelheid heeft gereden, omdat de camerabeelden er zijn. Ook zijn getuigen gehoord. Sherief H. geeft het rijden met hoge snelheid toe, maar hij werd na de aanrijding niet aangehouden. Sherief H. gaat met het vonnis niet in het gevang.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May