Tuchtcollege Notariaat voltallig (update)
09 Dec 2021, 21:12
foto
President Chan Santokhi wordt geflankeerd door Guntur Humphrey Blom (l) en Sieglien Sewdien. (Foto: CDS)


Guntur Humphrey Blom en Sieglien Sewdien zijn door president Chan Santokhi beëdigd als respectievelijk lid van het Tuchtcollege voor het Notariaat en plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie.

Volgens president Santokhi geldt Blom met meer dan 27 jaren praktijkervaring als een van de meest ervaren notarissen in het land. "Als lid van het Tuchtcollege dien je het vertrouwen te genieten van zowel de beroepsgroep als de burgerij terwijl je toch met gezag kan optreden waar nodig," stelde het staatshoofd bij de beëdiging van de twee leden op 8 december.

Met de benoeming van Sewdien, die advocaat is geweest, wordt volgens Santokhi de Rechterlijke Macht versterkt. De regering is vast van plan de democratische rechtstaat te versterken en de bescherming van de burger te verhogen. Met de uitbreiding van het aantal rechters zal ook de capaciteit van de rechtspraak verder worden verhoogd, voegde hij eraan toe.

Het Tuchtcollege heeft bij gegrondverklaring van een klacht, of ambtshalve als een lid zelf onregelmatigheden constateert, de wettelijke bevoegdheid tot het opleggen van tuchtmaatregelen. Het staatshoofd heeft het orgaan opgeroepen om de nodige snelheid en slagvaardigheid aan de dag te leggen bij het afhandelen van tuchtzaken.

Het Tuchtcollege voor het Notariaat wordt voorgezeten door Marie Mettendaf. Siegline Wijnhard is plaatsvervangend voorzitter. Jane Jensen en Blom zijn leden, terwijl Kitty Astwood-Olff en Sabitadevie Nanhoe-Gangadin als plaatsvervangende leden in het orgaan zitten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May