Kalender over autisme creëert meer bewustwording
07 Dec, 20:31
foto
De overhandiging van de kalender door de CEO van de VABAM Holding, John van Alen aan Farah, een van de 6 jonge Autisme Ambassadeurs die hebben meegewerkt aan het autisme awareness project.


VABI en Subema helpen dit jaar de Stichting Autisme Suriname met het bereiken van haar doelstelling, meer bewustwording over autisme te creëren. De bedrijven hebben autisme als thema van hun 2022 kalender opgenomen. Het gaat om een oplage van 3000 kalenders voor werknemers, klanten en zakenrelaties.

Met de hulp van een vertegenwoordiger van de stichting is er een lijst opgesteld van ouders die bereid waren om samen met hun kinderen en hun begeleiders mee te helpen aan het VABI – Subema 2022 autisme bewustwordingsproject. Het resultaat van deze samenwerking met alle partijen en de inzet van Matthew, Zaïm, Gabriëlle, Aidan, Enzo en Farah is boven verwachting te noemen: 6 fijne, pure jonge mensen uit het autisme spectrum stralen op de kalender, schrijft Team VABI en Subema in een persbericht. Zij geven elk een persoonlijke boodschap en informatie over autisme. 
 
De initiatiefnemers verwachten dat diegene die een kalender krijgen aan de hand van de verstrekte informatie een bijdrage zal leveren door mee te helpen anderen in hun omgeving ook bewust te maken over autisme. “Hoe meer je over iets weet of leert, hoe meer je tot het besef komt dat kinderen en volwassenen uit het autisme spectrum geen aandoening (ziekte) hebben, maar op een andere manier denken.”

Bij mensen met autisme werkt informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Met autisme word je geboren, en blijft gedurende je hele leven een rol spelen. Door onwetendheid, weinig doelgerichte informatiekanalen en begeleiding, missen mensen met autisme vaak een heleboel groei en ontplooiingskansen, staat in het persbericht.
Advertenties