Problemen bij SAO; bond doet voorstellen
04 Dec, 02:51
foto
Ronald Hooghart, voorzitter van de BPVV.


Praktijkonderwijs bij de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO), ondervindt stagnatie door de verouderde staat van de benodigde werktuigen en machines van het instituut. Ook de lonen van de medewerkers kunnen niet aangepast worden naar huidige verhoudingen. Dit zijn enkele problemen die de Bond van het personeel voor vakopleidingen (BPVV), aankaart in een brief aan de minister van  Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, Reshma Kuldipsingh. De brief is ondertekend door de voorzitter van de bond, Ronald Hooghart.

De bond vraagt ook om betaling van de twk over 2017 en ontberingstoelage van 2021. In de brief staat dat vanuit de bond het advies is gegeven het SAO in het kader van een schoon milieu, vuilnisbakken te laten lassen en plaatsen voor de vele duizenden winkels in Suriname. Op deze manier kan er geld verdiend worden om tekorten aan te vullen.

De SAO valt onder het ministerie van Arbeid. In de brief staat dat de SAO voldoet aan een enorme maatschappelijke behoefte, maar aan verwaarlozing wordt overgelaten. Zo moeten airco’s vervangen worden om de werkzaamheden enigszins normaal door te laten gaan, schrijft Hooghart. Intussen is er alvast een airco geplaatst door de bond, in de verwachting dat het ministerie en het ministerie van Financiën, het geld hiervoor vrijmaken.
Advertenties