Woorden minister Ramadhin hooguit sarcastisch
01 Dec 2021, 00:00
foto


De rechter in kort geding, Sandra Bradley, motiveerde donderdag dat uitspraken van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid niet beledigend zijn geweest naar de eisers Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin toe. Zij overwoog dat de gewraakte uitlatingen door de minister van Volksgezondheid hooguit sarcastisch van toon zijn.
 
De rechter zei dat uit overgelegde producties waarin uitspraken van de minister zijn aangehaald, het gebruik van het woord ‘wappies’ om eisers te duiden, niet aannemelijk is gemaakt. Voorts blijkt dat het woord ‘viruswappie’ niet staat in de Woordenlijst Nederlandse taal van de Taalunie zodat niet aannemelijk wordt dat de duiding van scheldwoord door kennelijk nl.wiktionary.org, juist is. “Nu het woord ‘antivaxxers’ een begrip uit de actuele pandemie is, komt het de kantonrechter voor dat de connotatie daarvan nog in ontwikkeling is wat een oordeel in deze prematuur maakt”, zei de rechter.
 
Advocaat Arjan Ramlakhan zegt dat hij steeds gemotiveerd heeft weerlegd dat er geen sprake is van belediging. Ramadhin heeft uitspraken gedaan in twee interviews waarvan de eisers producties hebben overgelegd en aangegeven dat zij die als beledigend hebben ervaren. Ramlakhan zegt dat de uitspraken betrekking hadden op een petitie die was ingediend. De minister heeft op de petitie gereageerd in een interview. “Het waren informatieve interviews naar de gemeenschap toe.” Ramlakhan benadrukt dat de minister van Volksgezondheid ook de plicht heeft de gemeenschap te informeren in het belang van de algehele volksgezondheid. Hij vindt dat de gebruikte woorden niet grievend en beledigend zijn geweest.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May