Fernandes luidt kersttijd in met verdelen kerstbrood
28 Nov 2021, 05:19
foto
Via de Christmas Drive Thru van Fernandes Bakkerij is zaterdag kerstbrood verdeeld. Hiermee is de kerstperiode ingeluid. (Foto's: René Gompers)


Fernandes Bakkerij heeft zaterdag met de Christmas Drive Thru, kersttijd ingeluid. Er is 40 meters aan kerstbrood gesneden, met kaas belegd en verdeeld aan alle inzittenden in de auto’s die langs de ‘warme bakker’ reden. Er is totaal 58 meters aan kerstbrood verdeeld; 18 meters is in andere districten verdeeld. Hoe ouder de bakkerij hoe langer het kerstbrood; Fernandes bestaat dit jaar 58 jaar. 

“In Suriname wordt kerst in november ingeluid,” merkt Rufin Bajnath op. Hij is general manager van Fernandes Bakkerij. “En als Fernandes niet begint, begint het niet. Dus dan moesten we het inluiden,” lacht hij. Met verschillende artiesten, acrobaten, elfjes, de kerstman die ook de bakker is, heeft het bedrijf sfeer gebracht en de toon bepaald voor de feestperiode.

“Met kerst geven we terug,” licht Bajnath toe. “We zijn onze klanten zeer dankbaar. We weten dat ze keuze zat hebben. Echt, we zijn blij dat ze voor ons blijven kiezen.”  Er zijn ook drie sociale instellingen bedacht met cheques van SRD 10.000.  Het evenement was live te volgen via ATV en social media. Kijkers  konden deelnemen aan de verschillende spelletjes. Niet iedereen was ‘happy’ met de activiteit. Er was een file ontstaan.


Het evenement is afgesloten met een lied. 

Het heeft twee uren geduurd voordat de 40 meter kerstbrood op was. Elke auto die langskwam, is bediend, elke inzittende getrakteerd op een behoorlijk sneetje kerstbrood kaas. Van de hulpjes van de kerstman hebben ze cadeautjes ontvangen. De latere bezoekers met de auto, kregen een hele kerstbrood erbij. Het evenement is gezamenlijk afgesloten op het podium met een lied “Fernandes brede, ai waka!”

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May