Colombia verlengt gezondheidsnoodtoestand om nieuwe variant
28 Nov 2021, 07:17
foto
Mensen wachten in een observatie ruimte in de bibliotheek van de National University in Bogota, Colombia, na ontvangst van hun eerste dosis van het AstraZeneca-Covid-19-vaccin. De Colombiaanse regering is begonnen met het vaccineren van mensen tussen 20 en 24 jaar. (Foto: Reuters)


Colombia verlengt zijn gezondheidsnoodtoestand tot 28 februari vanwege de opkomst van een nieuwe Covid-19-variant in Zuid-Afrika. President Ivan Duque zei zaterdag dat de noodsituatie op gezondheidsgebied "wordt verlengd vanwege het bestaan ​​van een wereldwijde verklaring over de status van de pandemie en vanwege het feit dat we alle voorzorgsmaatregelen kunnen blijven nemen."

De noodtoestand zou eind november worden opgeheven. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde vrijdag dat de B.1.1.529 die in Zuid-Afrika werd gedetecteerd, een SARS-CoV-2-variant is.

De ontdekking van de variant, bekend onder de naam Omicron, bracht landen over de hele wereld ertoe reisverboden in te stellen op vluchten vanuit Zuid-Afrika en enkele van zijn regionale buren.

Colombia heeft geen directe vluchten met Afrika, zei Duque, eraan toevoegend dat iedereen die van het continent naar het Zuid-Amerikaanse land reist, via de Verenigde Staten, Brazilië of de Europese Unie moet reizen, die al beperkingen hebben opgelegd.

"Deze maatregel heeft ook een extra element van bescherming voor ons", zei hij vanuit Monteria, een stad in de provincie Cordoba.

Iedereen die de afgelopen 15 dagen in Afrika is geweest en symptomen meldt, moet contact opnemen met de Colombiaanse autoriteiten en zichzelf isoleren, zei Duque.

Colombia heeft volgens de regering meer dan 5 miljoen gevallen van Covid-19 gemeld sinds het begin van de pandemie, evenals meer dan 128.300 doden als gevolg van deze zeer besmettelijke longvirus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May