Protestactie: Of de regering luistert, of ze gaat naar huis
21 Nov 2021, 00:54
foto
Zaterdag is er geprotesteerd op het Bronsplein door de Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden. (Foto: René Gompers)


Op de tweede protestactie tegen het vaccinatiebeleid van de regering, is aangekondigd dat er meerdere manifestaties komen totdat de regering luistert of naar huis gestuurd wordt. En als er iemand wordt opgepakt, zal dat cellenhuis 'gebombardeerd' worden om ze te bevrijden. Ook is opgeroepen om bedrijven die hun werknemers dwingen om zich te vaccineren tegen het coronavirus, te boycotten. De organisatie gaat, een eigen gemeenschap opzetten voor niet gevaccineerden -gevaccineerden zijn ook welkom- , die niet afhankelijk is van de overheid.  

De Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden hebben zaterdag geprotesteerd tegen vaccinatiedwang. Wereldwijd zijn er acties gevoerd. Niet overal zijn de protesten vreedzaam geweest. Op een incident na, een vechtpartij tussen twee mannen, is de bijeenkomst op Bronsplein verlopen volgens plan. “Die man zoekt overal ruzie,” merkt een activist op. 

De meeste sprekers zijn duidelijk; ze zijn tegen het vaccinatiebeleid waarbij mensen op verschillende manieren gedwongen worden om zich tegen het coronavirus te vaccineren. Geestelijk leider Steve Meye is ook resoluut: er komt geen enkel gif in het lichaam dat een tempel is van God! Er is geprotesteerd tegen vaccinatiedwang, medische discriminatie, apartheid en haatzaaierij. 

Meye heeft meegedeeld dat er gewerkt wordt aan het opzetten van een eigen gemeenschap voor de niet-gevaccineerden. Maar ook gevaccineerden zijn welkom, voegt hij er aan toe. “Wi e bondru kon na wan, zodat wi nooit no deh afhankelijk moro fu no wan regering. Wi o yepi un srefi fu survive in a laatste dey disi befo Jezus e kon baka tap den wolk.” 
Meye heeft ook opgeroepen om van bedrijven die hun werknemers dwingen om te vaccineren, geen goederen en diensten meer af te nemen “om ze brodeloos te maken”. 

Jennifer van Dijk-Silos merkt op dat “als het volk stil blijft de natie wordt verraden en in de slavernij en de beknechting zal blijven.” Ze benadrukt dat mensen gedwongen worden om zich te vaccineren, als ze dat niet doen, mogen ze niet op de werkvloer. “Als je denkt dat dit alles is, dit is het begin, dit zijn de signalen van fascisme,” stel Van Dijk-Silos. “Ik zal waarschijnlijk een keer in de bak belanden. Maar ik weet dat als ik daar beland er mensen zullen strijden voor mij en die cel kapot zullen maken en mij bevrijden.” Ze vervolgt: “We moeten niet bang zijn. Als we in een strijd opgepakt worden, we gaan die cel bombarderen. We zorgen ervoor, niemand van ons gaat in die cel.” Er is een paar keer geroepen dat het regeermandaat teruggenomen zal worden als de regering de koers niet wijzigt. 

De organisatie is nog steeds bereid in dialoog te gaan en om voorstellen te doen hoe te vaccineren zonder dat mensen zich gedwongen voelen, geeft geestelijk leider Steven Reyme aan. Hij is niet gevaccineerd, omdat hij nog niet overtuigd is. “De communicatie is nu wel beter,” zegt hij aan Starnieuws. “Meneer Javier Asin is een betere communicator dan de vorige mensen. Ik ben wel niet altijd eens met wat hij zegt. Een allright man, laten hij en de artsen doorgaan met hun werk. We begrijpen ze maar laten ze ons ook begrijpen dat we niet klaar zijn (om te prikken).”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May