Organisatoren protestmanifestatie: Stem laten horen is nodig
20 Nov 2021, 00:57
foto
De organisatoren van de protestdemonstratie tegen dwang, die vandaag gehouden wordt op Bronsplein. De jurist Patrick Bhagwandin is aan het woord. (Foto: René Gompers)


Jennifer van Dijk-Silos stelt dat vaccinaties de wereld hebben gered. Zij is een van de coördinatoren van de protestmanifestatie tegen vaccinatiedwang, zaterdag. Silos gelooft in Sinopharm, is volledig gevaccineerd en gaat binnenkort de derde prik nemen. Enkele van haar medestanders stellen dat Covid niet zo ernstig is en wijzen het vaccin faliekant af. Steve Meye beweert dat het vaccin de immuniteit afbreekt, dat de gevaccineerden een vals gevoel van veiligheid hebben en dat mensen God willen spelen met het versterken van het immuunsysteem.

De juristen Van Dijk-Silos, Patrick Bagwandin, voedseltechnoloog Ricky Stutgard, vakbondsleider Ronald Hooghart en geestelijke leiders Steven Reyme en Steve Meye hebben op een persconferentie uitgelegd waarom protesteren tegen het vaccinatiebeleid van de overheid, noodzakelijk is. Zij vertegenwoordigen de Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden. 

De organisatie stelt dat de regering onder leiding van Chan Santokhi, de samenleving dwingt om zich te vaccineren. Zij die niet willen, worden gediscrimineerd. Dit veroorzaakt apartheid en haatzaaierij, wordt er aangegeven. Ook is gesteld dat het vaccineren een wereldwijd experiment is en dat er een bepaald programma wordt uitgevoerd om de wereldbevolking te verminderen, aangevoerd door miljardair Bill Gates. 

Hooghart en Stutgard stellen dat de corona niet ernstig is. Hooghart gelooft ook niet dat minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid het virus heeft opgelopen. Stutgard haalt aan dat de gewone griep ernstiger is en veel meer levens eist. Net als Meye vertrouwen ze de vaccins ook niet. Volgens Hooghart zit er wat in waarmee “rijke landen” het gedrag van mensen op afstand kunnen beïnvloeden. Stutgard merkt op dat de producenten niet aansprakelijk worden gesteld in geval er iets misgaat; men is nergens terecht voor verantwoording. Hij haalt aan dat volgens deskundigen en Nobelprijswinnaars, de manier waarop de vaccines geproduceerd worden, ook niet goed is. 

Meye zegt dat de overheid bezig is een apartheidsstaat op te richten. “Het volk wordt verdeeld in hokjes. Een hokje van gevaccineerden dat zogenaamd een veilig gevoel heeft terwijl daar niets van klopt, en een groep die zogenaamd niet gevaccineerd is.” Hij vindt het erg dat niet-gevaccineerden gediscrimineerd worden. “Terwijl Gado mek’ wi nanga genoeg immuniteit fu feti ala virus, ala bacterie, ala parasiet,” merkt hij op. “Now juist den sma e teki wan spul san libisma meki. En den libisma eh prey Gado, taki den o verbeter immuniteit ini wan libisma. Yere noh, juist a spul disi eh vernietig a immuniteit.

Van Dijk-Silos gelooft wel in vaccins, met name Sinopharm. Ze vertrouwt de andere merken niet, geeft ze aan; AstraZeneca bijvoorbeeld zou genen van een Chimpansee en ook dode embryo cellen bevatten. Ze heeft gekozen voor Sinopharm, omdat het op de traditionele wijze is gemaakt; met een stukje dood virus.  “Zonder dwang, anders word ik echt een guerrilla-achtig iemand, als men mij dwingt.” 

“Toen nam ik het besluit, omdat ik inderdaad geloof in vaccinaties. Omdat vaccinaties de wereld hebben gered. Dat weten we”, merkt Van Dijk-Silos op. Ze heeft zoveel vertrouwen in Sinopharm dat ze de boosterprik ook gaat nemen. Van Dijk-Silos legt uit waarom nog meer ze in dit vaccin vertrouwt: “Ik ben helemaal niet ziek geworden, ik voel me ook beschermd. Ik heb er vertrouwen in. Dat is de basis want dat ding is nog experimenteel. Ik voel me sterker. Wat nog belangrijker is, naast al die gekke experimentele vaccins, ook Sinophram, werk aan je immuunsysteem. Dat leert Volksgezondheid de mensen niet. Ik neem al anderhalf jaar supplementen.” Over een ding zijn de sprekers het wel allemaal eens: de regering mag niemand dwingen om te vaccineren. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May