Luchtverkeersleiders krijgen per 1 december nieuwe bezoldiging
20 Nov 2021, 08:42
foto
In september heeft een regeringsdelegatie onder leiding van president Chan Santokhi, het bestuur van Satca ontvangen. Ook vicepresident Ronnie Brunswijk was aanwezig. (Archieffoto: CDS)


De luchtverkeersleiders kunnen opgelucht ademen. Na talloze acties en protesten is aan een van hun pijnpunten voldaan. Per 1 december geldt een nieuwe bezoldigingsreeks voor de luchtverkeersleiders. De Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca) vecht al langer dan vijf jaar om uit het FISO-systeem te treden.

De bond was maanden in beraad. Volgens de bond zouden de mensen die nu rond de SRD 5.000 verdienen, tussen de SRD 18.000 en SRD 20.000 moeten verdienen. In juli gaf minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme nog aan dat deze bedragen niet kunnen worden betaald.

De Raad van Ministers heeft woensdag de nieuwe bezoldigingsreeks goedgekeurd. De nieuwe beloningsstructuur geldt ook voor het hoofd Luchtverkeersdiensten en het hoofd Luchtvaartdienst. In een persbericht meldt het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de vicepresident dat met de nieuwe salarisreeks de arbeidsrust alsook de veiligheid van de luchtvaart, is gegarandeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May