BvL/ALS en Levens buigen zich over wensenpakket en vernieuwingen
19 Nov 2021, 14:51
foto
Minister Marie Levens en haar staf in gesprek met de BvL en ALS. Er is behalve over het wensenpakket ook gesproken over onderwijsvernieuwingen. (Foto: CDS)


De besturen van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben donderdag tijdens een onderhoud met onderwijsminister Marie Levens en haar staf gesproken over het wensenpakket, onderwijsvernieuwingen en voortgangsrapporten. BvL/ALS-voorzitter Reshma Mangre heeft aangegeven, dat er nog wat vragen leven onder leerkrachten en in de gemeenschap over de onderwijsvernieuwingen. Er zou door onderwijsgevenden onder andere zijn opgemerkt dat zij moeite hebben met de voortgangsrapporten, omdat er teveel moet worden ingevuld. 

Minister Levens heeft uitgelegd dat de onderwijsvernieuwingen moesten worden doorgevoerd. Het drop-out percentage is veel te hoog. De bewindsvrouw vindt dat leerlingen minimaal tot het tiende leerjaar (voorheen tweede klas mulo/lbo) in school gehouden moeten worden. Er kan dan een keus gemaakt worden voor een vak. “Kinderen mogen niet meer uit het systeem vallen,” benadrukte zij.  Over de voortgangsrapporten zei Levens dat er nog steeds leerkrachten worden getraind om dit systeem onder de knie te krijgen, meldt de Communicatiedienst Suriname.  

Mangre heeft verder aandacht gevraagd voor het wegwerken van de scheve verhoudingen binnen de herwaardering. Een onderdirecteur op een voj-school kan niet meer verdienen dan een directeur op hetzelfde niveau. Hoewel Levens voorstander is van het opkrikken van de salarissen voor leerkrachten, zal het wensenpakket binnen de cluster van ministers die hiermee belast is, verder worden besproken. Bij een salarisaanpassing zullen toelagen komen te vervallen. 

De vakbondsvoorzitter heeft verder aangegeven, dat de leerkrachten het bijzonder moeilijk hebben. Desondanks zijn de bonden voorstander van dialoog. Mangre hoopt dat er spoedig een oplossing komt voor de zaken die in het wensenpakket zijn opgenomen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May