Sessies voor stakeholders ter voorbereiding CFATF-evaluatie
13 Nov 2021, 14:28
foto
Shakuntala Gangadin-Algoe, ondervoorzitter van de Nationale Anti-Money Laundering Commissie. (Foto's: CDS)


Cambiohouders hebben donderdag in de Multi-purpose hall van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) de sessies ter voorbereiding van on-site evaluatie van de Carribbean Financial Action Task Force (CFATF), gevolgd. De sessies zijn bestemd voor alle groepen met een directe meldplicht bij het bestrijden van witwaspraktijken en financiering van terrorisme en zijn deze week gehouden. 

Deelnemers worden ingelicht over het effectief naleven van de wetten, en in te zoomen op eventuele kwetsbaarheden op eventuele witwaspraktijken. Zij worden bekend en bewust gemaakt over de wettelijke taken aan hun zijde om het witwassen van geld en het financieren van terrorisme tegen te gaan, schrijft de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

De regering heeft vanuit de Project Implementatie Unit (PIU) gevraagd sessies te organiseren in samenwerking met de Nationale Anti-Money Laundering Commissie (NAMLAC). De sessies worden verzorgd door Roy Baidjnath Panday, coördinator van de PIU en S. Gangadin-Algoe, ondervoorzitter van NAMLAC. Het gaat om groepen als banken en credit-coöperaties, autohandelaars, casinohouders, goudopkopers, alsook groepen belast met het handhaven van de orde, zoals het Korps Politie Suriname en de Militaire Politie.

Vertegenwoordigers van de CFATF zullen tussen 28 februari en 11 maart 2022 in Suriname zijn om met de regering en vertegenwoordigers verschillende gesprekken te doen. Het doel hiervan is erachter te komen waar Suriname staat bij het aanpakken van witwassen, corruptie, financiering van terrorisme en illegale handel in wapens en munitie.  

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May