Suriname en VN bekrachtigen samenwerking
12 Nov 2021, 08:41
foto
V.l.n.r.: Marina Walter, resident coördinator van de VN, president Chan Santokhi en Jessica Chandnani, Chief of Office van de resident coördinator.


Suriname en de Verenigde Naties (VN) hebben woensdag hun samenwerking bekrachtigd bij het bezoek van de resident coördinator van de VN voor Suriname, Marina Walter, aan president Chan Santokhi. Jessica Chandnani, Chief of Office van de resident coördinator, zegt dat het ook belangrijk is dat er invulling wordt gegeven aan het nieuwe ontwikkelingsplan en het nieuwe raamwerk van de VN, de Multi-Country Sustainable Development Cooperation Framework (MSDCF).
 
De MSDCF is het instrument waarmee de Verenigde Naties landen en gebieden in het Caribisch gebied steunt. Chandnani merkt op dat de Surinaamse regering zich eraan gecommitteerd heeft de groei van het land en de ontwikkeling van haar samenleving ter hand te nemen. Volgens haar wil de VN waar nodig een bijdrage leveren bij het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of te wel de Sustainable Development Goals (SDG’s) die verankerd zijn in Sociale, Economische en Milieu-gerelateerde duurzame ontwikkeling.

De VN is van mening dat de Surinaamse overheid haar toewijding aan het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen heel duidelijk heeft gemaakt. Deze SDG’s zijn in 2015 ontwikkeld door alle 193 lidstaten van de VN, waar Suriname een van is. Chandnani benadrukt dat het voor alle partners een gemeenschappelijk doel is om deze SDG’s die voor 2030 gesteld zijn, te behalen, tekent de Communicatie Dienst Suriname op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May