Aanvang behandeling EBS-fraudezaak in hoger beroep
11 Nov 2021, 08:34
foto


Het Hof van Justitie heeft woensdag een aanvang gemaakt met de behandeling van de strafzaak tegen ex-directeuren van EBS, Kenneth Vaseur en Willy Duiker en ondernemer Dick van Kanten van Greenland. Advocaat Murwin Dubois bevestigt desgevraagd dat er een aanvang is gemaakt met de zaak in appel.
 
Kantonrechter Alida Johans had in december 2019 de drie mannen vrijgesproken van de algehele tenlastelegging waartegen het Openbaar Ministerie beroep aantekende. Zij worden ervan verdacht tussen oktober 2012 tot en met oktober 2015 tezamen het bedrijf bewogen te hebben tot afgifte van bedragen van US$ 8.881.250 en 100.000 euro. 

Irvin Kanhai, een van de advocaten van Vaseur, zei in 2019 na de uitspraak van de kantonrechter aan Starnieuws dat de zaak vanaf het begin glashelder is. “Een ex-politicus kwam op een goede dag op een bromfiets met een stapel documenten onder begeleiding van de politie naar het Openbaar Ministerie en beweerde dat er een megafraude plaats had gevonden bij de EBS”.

De advocaat benadrukte dat accountants, getuigen op getuigen en andere deskundigen zijn gehoord in deze zaak, maar er is niets op de verdachten gevonden. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May