Vrouw krijgt zeven jaar cel voor moord schoonmoeder
11 Nov 2021, 02:43
foto


Chandrani S. is woensdag gevonnist tot zeven jaar gevangenisstraf voor de moord op haar schoonmoeder. Rechter Danielle Karamatali motiveerde dat de vrouw opzettelijk en met voorbedachten rade heeft gehandeld.

De magistraat hield rekening met het psychologische rapport dat over de vrouw is uitgebracht en week af van de eis van tien jaar van officier van justitie Reshmi Rathipal. De magistraat heeft een beroep op psychische overmacht door de verdediging, verworpen. 

Raadsman Arjan Ramlakhan zei op een eerdere zitting in zijn pleidooi dat uit het psychologische rapport blijkt dat het gaat om een 26-jarige vrouw bij wie een stress gerelateerde aanpassingsstoornis kan worden vastgesteld die zij ontwikkelde in reactie op de opeenstapeling van huwelijkse problemen en de steeds verder verstoorde relatie met haar schoonmoeder (het slachtoffer) en haar man (die toen gedetineerd was in Nederland). Inmiddels is de man van Chandrani S. overleden. Ook haar schoonvader heeft het leven gelaten. Zij heeft alleen haar minderjarige dochter nog. Ramlakhan betoogde eerder dat de verdachte de volledige zorg over haar schoonvader had. Ook moest zij zorgen voor haar kind.

De advocaat wees in zijn pleidooi erop dat de schoonmoeder al geruime tijd, problemen had met Chandrani S. Zij werd vaker door haar schoonmoeder beschuldigd buitenechtelijke relaties te hebben. Het ergste was voor de verdachte dat zij op de dag van het gebeuren, werd beschuldigd dat zij een relatie onderhield met haar schoonvader. Dat heeft de verdachte zowel bij de politie, als ter terechtzitting verklaard.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May