Gajadien wil strafrechtelijk onderzoek tegen douane op Zanderij
10 Nov 2021, 01:50
foto
Assembleelid Asis Gajadien


Assembleelid Asis Gajadien vindt dat er een strafrechtelijk onderzoek moet worden gedaan naar onregelmatigheden die plaatsvinden bij import van goederen via de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hij heeft geen vertrouwen in het onderzoek dat momenteel plaatsvindt door de douaneleiding. Gajadien heeft tijdens de algemene politieke beschouwingen maandag de rol van de douane aan de kaak gesteld. De politicus zegt in gesprek met Starnieuws dat hij slechts een tipje van de sluier heeft gelicht dat de Staat  miljoenen US dollars aan inkomsten misloopt. 

Tijdens zijn spreekbeurt heeft Gajadien de situatie bij de importen op de Jules Sedney haven belicht en gaf aan dat rond US$ 50 miljoen per jaar aan tyuku betaald wordt voor deze importen. "We praten nog niet van de importen van dure auto’s en de exporten, dus u begrijpt wat de samenleving additioneel moet betalen voor deze praktijken."

Gajadien geeft aan dat op dit ogenblik zogenaamd een onderzoek door de leiding van de douane plaatsvindt bij de  luchthaven. Reeds jaren is volgens hem bekend dat er flink gesjoemeld wordt met de importen uit de USA en Nederland via de Surinam Airways. De manifesten van Surinam Airways en die van de douane vertonen grote verschillen. Er komen veel meer goederen binnen, maar het manifest wordt weggehaald waardoor de Staat vele miljoenen aan inkomsten derft. 

De regering wordt opgeroepen om een strafrechtelijk onderzoek te doen instellen naar onregelmatigheden die zich in de afgelopen vijf jaren hebben voorgedaan bij de luchthaven te Zanderij. De leiding van de douane geniet van Gajadien sowieso niet het vertrouwen om dit onderzoek te doen uitvoeren. Diverse bonafide importeurs hebben hun beklag bij de leiding gedaan maar er wordt niet opgetreden. Volgens Gajadien is men bezig dit land te blijven benadelen ten gunste van het luxueus leven dat sommige douaniers leiden.  
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May