Stof tot nadenken voor anti-vaxxers en vaccinatiewijfelaars
10 Nov 2021, 11:41
foto


Hoewel verkeerde informatie over Covid-19 sinds het begin van de pandemie een hardnekkig probleem is, heeft de introductie van vaccins de antivaccinatiegemeenschap versterkt en geleid tot een hernieuwde druk om alternatieve behandelingen te vinden en te promoten – waarvan sommige potentieel gevaarlijk zijn. Wereldwijd is er een beweging tegen vaccinatie: de anti-vaxxers. Zij gaan ervan uit dat het geen goed idee is om een gezond lichaam bloot te stellen aan een ziekteverwekker, zelfs als die erg verdund is. Nochtans zijn vaccins, na drinkwater van een goede kwaliteit, het 2e meest levensreddende middel.

Volgens de WHO werden er tussen 2010 en 2015 meer dan 10 miljoen overlijdens voorkomen door vaccinatie. Sommigen vragen zich af waarom het nog nodig is om te vaccineren tegen een ziekte die niet meer voorkomt in een bepaalde regio. Bijvoorbeeld, waarom blijven vaccineren tegen polio als dit hier geen probleem meer is? Het antwoord: omdat de ziekteverwekker die aan de basis van de ziekte ligt niet volledig is uitgeroeid. Zolang die ergens nog ronddwaalt, kan hij nog altijd een pandemie, een grote uitbraak, veroorzaken. Het volgende levert stof tot nadenken. Niet alleen voor, maar vooral voor anti-vvaxxers.


Vertaling
George Washington verplichtte inenting tegen pokken.
Het Hooggerechtshof oordeelde al meer
dan een eeuw geleden dat de volmachten
van de staat tot vaccinatie grondwettelijk zijn.
Generaties lang hebben we volmachten voor
vaccinatie gehad, ook voor zaken als
het bezoeken van openbare scholen.
Word volwassen, verdomme

Hoewel dit citaat is toegespitst op de Amerikaanse situatie, zou het best ook voor Suriname, en zelfs andere landen, kunnen gelden. Een ander, uitermate passend, citaat ter afsluiting van deze korte argumentatie die stof tot nadenken geeft is: 'Makkers, staakt uw wild geraas.' (Titel van een Nederlandse film uit 1960)

George Orie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May