AW&J hoopt op betere statistieken door nieuw informatiesysteem
10 Nov 2021, 03:47
foto
Bij de ondertekening van de MOU tussen het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en de stakeholders Algemeen Bureau voor de Statistiek in Suriname, het Algemeen Pensioen Fonds en het Pensioenfonds Suriname. (Foto: AW&J)


Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) en de stakeholders Algemeen Bureau voor de Statistiek in Suriname (ABS), het Algemeen Pensioen Fonds (APF) en het Pensioenfonds Suriname hebben vandaag een Memorandum of Understanding ondertekend, met als doel het garanderen van data ten behoeve van het Regionaal Arbeidsmarkt Informatie Systeem en in het verlengde hiervan, het Nationaal Arbeidsmarktinformatiesysteem.

De stakeholders van het project zijn gekozen uitgaande van de overeengekomen 34 indicatoren, waaronder werkgelegenheid, pensioen, wetgeving, arbeidsbemiddeling en arbeidsverhoudingen. De ondertekenaar namens AW&J, directeur Arbeid, Jimmy Belfor, zei te hopen dat met deze mijlpaal het ministerie betere statistieken kan aanleveren voor de rapportages op nationaal en internationaal niveau.

In een persbericht legt de voorlichting van AW&J uit dat een arbeidsmarktinformatiesysteem een mechanisme is waarin de systematische verzameling, analyse en verspreiding van informatie over de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt en andere arbeidsmarktindicatoren centraal staat. Het ABS  zal de functie van nationale datamanager en AW&J is aangewezen als nationale coördinator.

De onderdirecteur Arbeidsmarkt, Naomi Esajas- Friperson bracht in herinnering dat er in 2015 door de Caricom in samenwerking met de International Labour Organization (ILO) is begonnen met de opzet van een regionaal arbeidsmarkt informatiesysteem (RLIMS). Dit systeem zal toegang bieden tot de data over de arbeidsmarkt van alle lidlanden van de Caricom. Het RLMIS-platform is gelanceerd op 27 augustus 2017.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May