Forse straffen voor medeplegen van roofmoord
06 Nov 2021, 07:22
foto


Emeraldo G., en Jurgen R. zijn vrijdag gevonnist tot 15 jaar celstraf voor medeplichtigheid van de roofmoord op Manodjkoemar Mohan en 2 jaar voor een auto-inbraak. Hun kompaan Fabio D., die voortvluchtig is, is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor medeplegen van de roofmoord en 2 jaar voor de auto-inbraak.

Advocaat Therese Roos zegt desgevraagd aan Starnieuws dat zij in haar pleidooi aan de rechter had verzocht de strafeis van 27 jaar niet over te nemen voor Emeraldo G. Ook benadrukte zij dat er voor Emeraldo G. absoluut geen sprake is van medeplegen van de roofmoord.

Emeraldo G. en Jurgen R. hebben heel gedetailleerd aangegeven hoe zij Mohan bij de RBC bank hebben geobserveerd. Het slachtoffer kwam met een zwarte sporttas uit de bank en nam plaats in zijn auto. Toen hij wegreed, stelden Emeraldo G., Jurgen R. en ene Clara een achtervolging in de Welgedacht A-weg. Op een gegeven moment werd het voertuig van het slachtoffer ook achtervolgd door een tweede wagen waarin Fabio D. zat.
 
Emeraldo G. en Jurgen R. hebben steevast ontkend dat zij het slachtoffer hebben beschoten. Het slachtoffer werd op 22 januari 2020 in een kapperszaak beroofd en dodelijk beschoten. Ook zouden de verdachten op 20 januari 2020 een inbraak in een auto hebben gepleegd. Zij maakten geld en andere spullen buit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May