NDP: Divali bevordert eenheid en saamhorigheid
04 Nov 2021, 11:27
foto


Bij een van de belangrijkste religieuze feesten in de Hindoe traditie, staat de Nationale Democratische Partij (NDP), stil bij eenheid en saamhorig binnen de gemeenschap door de overwinning van het goede op het kwade en van het licht op de duisternis. Het verhaal bij de viering van Divali is enerzijds de intocht van Rama, Sita en Lakshmana in hun stad Ayodhya nadat Rama de demoon Ravana had verslagen, dat Krishna de demoon Narakasura doodde en duizenden vrouwen bevrijdde en anderzijds het eren van de godin Lakshmi. De godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart en vrede.

Voor de viering van het Divalifeest, ook wel Deepavali genoemd, wordt het huis schoongemaakt, men onthoudt zich van het eten van vis en vlees en het drinken van alcohol. Kortom, er vindt reiniging en vernieuwing plaats! De viering is plechtig door het aansteken van diya’s en geeft de gelegenheid om te bezinnen en na zelf evaluatie de eigen duisternis te zien verdwijnen door het vinden van het innerlijke licht en uiteindelijk vanuit dit licht te leven en te werken.
Een goed moment om bij de viering van Divali kracht te putten en de natie te wringen uit de medische druk, de economische druk, de sociaal-maatschappelijke druk, de moreel-ethische druk. De NDP leeft mee met gezinnen en families, die momenteel gebukt gaan onder situaties die hun in duisternis heeft plaatst door het verlies van een naaste, door ziekte, door verdriet, door armoede of ander leed. Suriname moet het kwade verslaan en ons door het licht laten leiden en het licht van voorspoed laten schijnen. 

De rust van Divali bevordert de eenheid en saamhorig binnen de gemeenschap. De NDP als multi-etnische en multireligieuze partij benadrukt de boodschap van dit feest namelijk het bevorderen van een eenheid en saamhorigheid binnen de gemeenschap. Het streven van elk mens naar geluk, succes en kennis wordt onderstreept door de idealen van de partij en zal het licht de basis vormen voor een acceptabele spreiding van welvaart en welzijn. 
Een Subh Divali aan u allen toegewenst door Nationale Democratische Partij. 
NDP Media en Communicatie
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May