SBV over verhoging ATM-opname per 15 november
02 Nov 2021, 21:13
foto


Vanaf 15 november zullen de kosten voor een contante opname bij een andere bank dan waar men rekeninghouder is (gastgebruik) SRD 5,00 bedragen. De kosten voor een contante opname bij een ATM van de eigen bank zullen minimaal SRD 2,50 en maximaal SRD 5,00 bedragen.

Met het operationeel en veilig houden van het ATM-netwerk gaan kosten gepaard die vooral gebaseerd zijn op USD-bedragen. De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) geeft aan dat na de devaluatie van de Surinaamse munt, de kosten in SRD aanzienlijk zijn gestegen. In een SBV-persbericht staat dat de banken er niet aan ontkomen om een gedeelte van deze kosten door te belasten aan de gebruikers van de ATM’s die contant geld opnemen.

Voor de exacte kosten van de contante opname adviseert de bankiersvereniging contact op te nemen met de eigen bank. De vereniging zegt op begrip te hopen en doet een beroep op cliënten om zoveel mogelijk gebruik te maken van de diverse gratis digitale en elektronische betaalmogelijkheden, zoals pinnen bij de kassa (POS-apparaat), internet en mobile banking en betalen via een wallet met een smarttelefoon.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May