Vrouw die partner neerstak emotioneel bij bezoek advocaat
02 Nov 2021, 05:40
foto


Simone P. kon maandag haar tranen niet bedwingen na het vernemen van het bericht dat advocaat Maureen Nibte zich kosteloos juridisch over haar wilde ontfermen. Zij is ingesloten voor de moord op haar partner Claido van der Kast.

De vrouw vertelde de advocaat hoe haar man haar dagelijks mishandelde. Hij hield er geen rekening mee dat zij zwanger is van zijn kind. De vrouw heeft een kindje van elf maanden met de man en is nu zwanger van hun tweede kind. Zij heeft een relatie van drie jaar met hem gehad, waarvan twee jaren samenwonen is geweest. Een maand nadat zij bij hem haar intrek had genomen, ontdekte zij zijn ware aard. Hij begon haar stelselmatig te mishandelen. 

Simone P. had geen telefoon en mocht van hem geen contact met de buitenwereld hebben. Zij mocht niet eens op Facebook gaan. Op de bewuste avond sloeg hij haar tegen de muur en sleurde haar over de vloer. De vrouw zette een pot op vuur en voedde haar baby van elf maanden. Zij viel met de baby in de armen in slaap. De man kwam bij haar en sloeg haar onmiddellijk. Hij pakte een mes van de keuken en sleurde haar naar de bovenverdieping. Het mes viel uit handen van de man op de vloer. Simone P. pakte dat en stak hem ermee welke verwonding de dood ten gevolge heeft gehad.

Nibte constateert dat de vrouw emotioneel kapot is omdat zij psychisch, fysiek en seksueel geweld heeft meegemaakt. Zij zal een beroep doen op noodweer casu quo noodweerexces. Zij heeft maandag een verzoek op basis van artikel 54a gedeponeerd voor de invrijheidstelling van de verdachte. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May