Onderwijs investeert in smart-televisies voor afstandsonderwijs
30 Oct 2021, 14:30
foto
Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zes 50 inch smart-televisies aangeschaft voor het geven van afstandsonderwijs. (Foto: MinOWC)


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft zes 50 inch smart-televisies aangeschaft voor het geven van afstandsonderwijs. De apparaten zijn bestemd voor zes muloscholen in Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne. Het gaat om Mulo Brokopondo, Mulo Brownsweg, VOJ Albina, VOJ Atjoni, VOJ Apoera en VOJ Stoelmanseiland. Het onderwijs zal worden verzorgd door onder andere docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) en collega vakleerkrachten van andere scholen.

Milton Top, hoofd van de afdeling Inspectie Voortgezet Onderwijs Junioren (Inspectie VOJ), zegt dat het nu mogelijk zal worden dat de leerlingen onder leiding van hun eigen vakleerkrachten via onder andere YouTube, digitale platforms en websites kunnen kijken naar instructiefilms. Volgens Top wordt het steeds moeilijker om bevoegde vakleraren te detacheren in het binnenland. Afstandsonderwijs is een welkome manier om de ontstane onderwijsachterstanden in te lopen, geeft hij aan.

Enkele van de genoemde scholen hebben een computerlokaal met computers en of laptops. Met uitzondering van VOJ Albina beschikken de scholen over een vrij stabiele internetverbinding. Er worden ook ICT-lessen verzorgd, meldt de voorlichting van het ministerie. Door het ontbreken van voldoende klassikale audiovisuele leermiddelen, moeten de ICT-leerkrachten leerlingen individueel begeleiden met hun apparaten. Het grote nadeel is het ontstaan van een tragere internetverbinding. Een oplossing hiervoor is dat er slechts een laptop in het lokaal geplaatst wordt, die gekoppeld wordt aan een smart-televisie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May