Vaccinatieproject voor voj-scholieren gestart
30 Oct 2021, 10:26
foto
De start van het scholenvaccinatieproject op de Anton Residaschool. (Foto: CDS)


Het scholenvaccinatieproject van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid, is van start gegaan op de Anton Residachool aan de Commissaris Weytingweg te Wanica. De scholen zijn landelijk in clusters verdeeld en moeten binnen twee maanden zijn afgewerkt.

Scholieren van het voortgezet onderwijs (voj) krijgen de gelegenheid zich te laten vaccineren. Leerlingen kunnen samen met hun ouders terecht voor de inenting. Het Nationaal Coördinatieteam is belast met de uitvoering van het project. De schoolleider van de Residaschool zegt dat de ouders vooraf zijn geïnformeerd en er ook een voorregistratie van leerlingen was. De school heeft drie lokalen ter beschikking gesteld voor de vaccinatie. De mensen konden kiezen voor Pfizer, Astra Zeneca of Sinopharm, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

Onderwijsminister Marie Levens zegt dat een belangrijke groep wordt aangedaan in dit project. Dit moet ook als tegemoetkoming naar hen toe worden gezien. “Niemand is verplicht zich te laten vaccineren. Wat ik hoop is dat de samenleving, ook de ouders en leerkrachten, zich laten inspireren door degenen die zijn komen opdagen.” zegt Levens.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May