Per 1 november minimaal SRD 25 voor water
29 Oct 2021, 10:36
foto


Vanaf 1 november betaalt de consument de werkelijke kostprijs voor water. Minimaal zal voortaan SRD 25 worden betaald voor watergebruik. Voor huisgebruik wordt over drie dagen SRD 3,38 gerekend voor een kubieke meter water in plaats van SRD 2,71. Het basistarief voor een kubieke meter water bij het waterbedrijf kost SRD 18,47. De verhoging zal gefaseerd worden doorgevoerd totdat over twee jaar, in november 2024, het eindtarief is bereikt.

De grootgebruikers waaronder huisaansluitingen met zwembad en commerciële aansluitingen betalen voortaan iets meer dan SRD 5 meer per kubieke meter; van SRD 13,31 naar SRD 18,47. In een persbericht zegt de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) dat de tariefaanpassing is goedgekeurd tijdens de regeringsvergadering van 27 oktober. Al jaren beklaagt het bedrijf zich dat de huidige tarieven niet kostendekkend zijn. De SWM kon daarom niet voldoen aan noodzakelijke dringende investeringen voor uitbreiding en onderhoud.

Daar moet nu dus verandering in komen. Bij de nieuwe tarievenstructuur vervallen het vastrecht en het staffelmodel. De waterrekening komt voortaan tot stand op basis van het aantal verbruikte kubieke meter water vermenigvuldigd met het tarief dat geldt voor die tariefgroep.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May