Uitspraak tegen Hoefdraad zal op zijn verjaardag zijn
29 Oct 2021, 00:00
foto


Het Hof van Justitie zal op 17 december vonnis wijzen tegen Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën. Die dag is de 59e verjaardag van de ex-bewindsman.

Advocaat Murwin Dubois, die samen met zijn collega Irene Lalji rechtsbijstand verleent aan Hoefdraad, zegt aan Starnieuws dat hij een mededeling heeft ontvangen dat het Hof wegens bijzondere omstandigheden niet in staat is op 5 november vonnis te wijzen. De zaak is daarom verschoven tot 17 december. “De manier waarop wij het materiaal hebben bekeken en onze verdediging hebben losgelaten, verwachten we vrijspraak voor hem.” Hij baseert zijn zienswijze over de vrijspraak op het dossier, het requisitoir van de procureur-generaal, het pleidooi, de repliek en dupliek. “Als wij de balans moeten opmaken dan hebben wij alle overtuiging dat er een vrijspraak volgt.”

Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar celstraf met gevangenneming en een boete van SRD 500.000, subsidiair twaalf maanden hechtenis, geëist tegen Hoefdraad. Dubois stelt dat de feiten helemaal niet leiden tot strafrechtelijke vervolging van Hoefdraad. De verdediging heeft aangegeven dat de directeuren van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Michael Soeknandan en William Orie ook hebben getekend voor bepaalde zaken, maar niet in de beklaagdenbank zitten.

Lalji heeft eerder aangegeven dat indien de ex-governor van CBvS, Robert van Trikt en Hoefdraad over deze overeenkomsten worden gedagvaard, is de vraag waarom deze personen die bewust hebben mee getekend en die ook bij het geheel betrokken zijn, niet worden gedagvaard. De verdediging vindt dit opmerkelijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May