Prade: Kritiek op politie over Dalianproject onterecht
28 Oct 2021, 14:56
foto
Spullen van mensen die huizen hebben gekraakt, zijn nog steeds niet opgehaald. Zij gaan opslagkosten moeten betalen. (Foto: René Gompers)


Korpschef Roberto Prade vindt de kritiek op de politie, dat niet gelijk is opgetreden op het Dalianproject, onterecht. Het begon toen de politie aangiftes van de occupatie kreeg. Zij heeft informatie verzameld en een plan in elkaar gezet om zaterdag toe te slaan. 

“Ik denk niet dat het de bedoeling is dat zo gauw de politie een melding krijgt, zij moet optreden. De politie is daar geweest en heeft zich georiënteerd om het huiswerk te doen. Zij was afhankelijk van informatie van derden. Er was constant contact met de mensen die ons van de informatie moesten voorzien, zodat we precies wisten hoe wij te werk moesten gaan.” Prade zegt dat zaken tot in de puntjes zijn voorbereid, zodat niets misging. 

Indien de occupenten hun goederen niet ophalen van het Dalianproject, zal de politie deze opbergen. Commissaris van politie Stanley Changoer gaf dinsdag tijdens een persconferentie van de politie aan dat de mensen zullen moeten betalen voor de berging- en opslagkosten.

Volgens Changoer is de huidige situatie dat alle occupenten zijn verwijderd, maar er zijn nog spullen daar. Een bewakingsbedrijf houdt de wacht op de plaats en de politie surveilleert ook constant. “Het kwaad is verholpen”, concludeert Changoer. De elf occupenten die zaterdag waren aangehouden, werden na verhoor heengezonden. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May