Wedstrijd Suriname-Jamaica gestaakt door incident (update)
07 Aug 2011, 21:30

De laatste en beslissende kwalificatiewedstrijd in poule A is met nog enkele minuten te spelen gestaakt door de wedstrijdcommissie van de FIFA. Suriname stond met nog enkele minuten te spelen met 2-1 achter en zou bij zo een eindstand de volgende ronde niet hebben gehaald. In de blessuretijd kreeg Suriname een penalty die werd benut. De stand kwam op 2-2.

De spelers en technische staf van Jamaica begonnen hierna de arbiter te molesteren terwijl het publiek uit blijdschap massaal het veld opkwam. Dit was voor de arbiter reden om de wedstrijd af te sluiten. Hij gaf wel twee spelers van Jamaica eerst de rode kaart.

Positieve verwachting
Volgens de voorzitter van Surinaamse Voetbal Bond, Louis Giskus, moet Suriname nu de beslissing van de wedstrijdcommissie en de arbiter afwachten. Giskus denkt dat “wij er goed vanaf zullen komen”. Bij de aanvang van de wedstrijd had ons land aan een gelijkspel voldoende omdat het een beter doelsaldo had. Suriname won woensdagavond met 5-0 van Cayman Island en op vrijdagavond 3-1 van St. Vincent and Grenadines. Jamaica won van St. Vincent and Grenadines met 2-0 en van Cayman Islands met 1-0.

In de eerste helft vielen er geen doelpunten. Beide ploegen hebben hun doel schoon kunnen houden. De druk werd opgevoerd in de tweede helft. De speler Giovanni Drenthe scoorde het eerste doelpunt voor Suriname. Na dit doelpunt ging de ploeg minder goed spelen waardoor Jamaica de overhand kon krijgen. Het lukte Jamaica om twee doelpunten te maken. Met nog enkele minuten te spelen omspeelde Stefano Rijssel in het strafschopgebied twee spelers van Jamaica om daarna te worden gevloerd. De penalty werd door speler Friso Mando verzilverd en met 2-2 had Suriname het gemaakt. Nu moet het besluit van FIFA worden afgewacht.

In de voorwedstrijd won Cayman Islands met 2-0 van St. Vincent and Grenadines.
De winnaar van poule A, met alle waarschijnlijkheid Suriname, zal in de volgende ronde moeten uitkomen tegen Trinidad & Tobago, Cuba en St Kitts & Nevis. Uit de finale poule kwalificeren twee landen zich voor de Olympische Spelen.