Verdachte bekent veroorzaken aanrijding met drie doden
15 Oct, 07:46
foto


Elcharro P. heeft donderdag bekend dat hij een aanrijding aan de Nieuw Weergevondenweg heeft veroorzaakt met drie doden, nadat hij een klapband kreeg. Hij nam op 7 maart zonder rijbewijs plaats achter het stuur en reed drie voetgangers Aseya Acelie (17), Jason Agwentie (26) en Chavelero Sieran (26) dood.
 
Hij is bereid de schade die door hem is veroorzaakt, te vergoeden. Elcharro P., die rechtsbijstand krijgt van advocaat Maureen Nibte, verklaarde dat hij 100 kilometer per uur heeft gereden. Eerder zijn getuigen gehoord die verklaarden dat zij Elcharro P. kennen als een racer. Zij legden bezwarende verklaringen af. Een van de getuigen had de verdachte een lift naar huis gevraagd, maar de verdachte zei dat hij niet zijn kant opging. Hij hoorde kort daarna een knal. De getuige begon te beven want indien hij in de auto had gezeten, kon van alles met hem zijn gebeurd.
 
Elcharro P. kwam uit de richting van de Hiraweg en ging richting Indira Gandhiweg. Op gegeven moment raakte een van de achterbanden van het voertuig de trottoirband, waardoor de bestuurder de controle over de besturing van de auto verloor. Het voertuig kwam op het trottoir terecht, kwam tegen een elektriciteitspaal aan en trof vervolgens de slachtoffers die stonden.

Na de botsing rolde de auto enkele meters door en kwam tegen een schutting, om vervolgens tot stilstand te komen op het wegdek. Ook een bromfiets van een van de slachtoffers die langs de weg geparkeerd stond, is totaal vernietigd. De verdere behandeling van deze zaak vindt plaats op 11 november.
Advertenties