Dinsdag protest tegen dwang, discriminatie en apartheid
11 Oct, 00:00
foto
Diverse leden van de samenwerkende verontruste burgers, vakbonden en kerkgenootschappen roepen op tot protest dinsdag.


Samenwerkende verontruste burgers, vakbonden en kerkgemeenschappen hebben besloten om dinsdag een vreedzame demonstratie te houden op het Onafhankelijkheidsplein. "Wij willen hiermee een signaal geven tegen onderdrukking, dwang om te vaccineren tegen Covid-19, medische discriminatie en apartheid", legt Jennifer van Dijk-Silos uit. Zij zegt aan Starnieuws dat geprobeerd is via dialoog met de overheid te komen tot een oplossing, maar er is geen reactie gekomen.

Van Dijk-Silos voert aan dat er eerst een petitie is aangeboden aan de leiding van het land. Daarin is aangegeven dat de groep in dialoog wil gaan met de regering. Nadat de reactie uitbleef, is er een open brief gericht aan president Chan Santokhi. Daar is gewezen op discriminatie op de werkvloer. Werknemers worden verplicht zich te vaccineren, anders worden ze ontslagen.

Nu wordt er ook een wet voorbereid om apartheid en discriminatie te legaliseren. De groep is er bang voor dat door de fysieke meerderheid in De Nationale Assemblee de wet doorgedrukt zal worden. Er is volgens Van Dijk-Silos sprake van dictatuur van de meerderheid. Beslissingen worden genomen zonder rekening te houden met recht en regelgeving.

Zaterdagmiddag zijn de verontruste burgers, vakbonden en kerkgemeenschappen bijeen gekomen. Zij hebben hun netwerken verder uitgebreid. Dinsdag om 10.00 uur zal op het Onafhankelijkheidsplein worden gedemonstreerd. Er zal ook gebeden worden op het Plein. Er zijn volgens Van Dijk-Silos artsen, die ondanks de eed die zij hebben afgelegd, patiënten weigeren omdat ze niet gevaccineerd zijn tegen Covid-19. "Dit kan absoluut niet. Medici moeten zich houden aan hun afgelegde eed", benadrukt Van Dijk-Silos. Daarom is besloten de vreedzame protestdemonstratie te houden om te voorkomen dat onderdrukking, dwang, discriminatie en apartheid gelegaliseerd worden.
Advertenties