Open brief aan president Santokhi
25 Sep 2021, 17:34
foto


In het STVS-journaal van 15 september 2021 heeft de president van de Republiek Suriname gezegd dat werkgevers verplicht zullen worden om hun werknemers te laten vaccineren tegen Covid-19. Hij gaf aan dat grote delen van de samenleving gevaccineerd moeten zijn, dat beroepsgroepen verplicht zullen worden om zich te vaccineren en dat de toegang tot publiekelijke gelegenheden zoals restaurants, slechts mogelijk zal zijn na vaccinatie.  

De samenwerkende burgers, kerkgemeenschappen en vakbonden hebben met verontwaardiging van deze uitspraken kennisgenomen, omdat die uitspraken de apartheid en discriminatie van de niet-gevaccineerden verder aanwakkeren. De meerderheid van de Surinaamse bevolking wordt hier het slachtoffer van.  

Dit zeer groot probleem in onze samenleving was al kenbaar gemaakt via de petitie APARTHEID EN DISCRIMINATIE IN SURINAME, die op 20 augustus 2021 is aangeboden aan de Regering van Suriname, in de hoop dat elke handeling die aanzet tot apartheid en discriminatie, achterwege wordt gelaten. Dat blijkt ijdele hoop te zijn, gelet op de recente uitspraken van het staatshoofd.

Om onze afkeuring hierover kenbaar te maken, hebben wij een open brief gericht aan de president van de Republiek Suriname. Er is gekozen voor een open brief, zodat ook de totale samenleving hiervan kennis mag dragen en niet in onwetendheid blijft van wat er werkelijk gaande is in Suriname.

Samenwerkende burgers, kerkgemeenschappen en vakbonden

Die brief kunt u hier downloaden.

pdf-icon.gif Open_brief_aan_de_President_van_de_Republiek_Suriname.pdf                
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April